Рубрика "Борзый летописец"

29.10.2021
Фото новости

Тридесять и перваго октоврия есть праздник диавольский из стран немецких, рекомый Халловин. Сие есть святотатство сущее, яко наши русския святки. Ходют люде по стогнам да улицам во бесовском облачении. Вси яко упыри, ведьмы да бесы. И вси подаяния требуют. 


Началося же сие непотребство во земле Аглицкой да Шкотской. А от туда и на Американскую землю попало. А немцы американския до мамоны зело охочи суть. И стали ко сему дню одеяния бесовския шить да торговать оными. А тако же позорища творить душепагубныя. Вси про упырей, чародеев, волколаков и прочия нежити всякой. Егда же самим навару от сего мало сделалося, то стали сей Халловин во другия страны пускать. 


И немцы американския не токмо сей праздник диавольский в навар обратили. Чинят оне питие дряное, зовомое Кока-Кола. По виду яко квас, токмо без солоду, а все на зелии хитром. И для здравия людскаго питие сие зело вредно. Тако безбожники американския всякия мзды ради на бутыли зелия сего образ Николы-Угодника написали!


На Русскую же землю пришло сие безобразие при Государе Царе Борисе Николаевиче, егда всему у немец токмо училися, а свое все забытию предаша. И стали школяры всякия да и прочия на ночь сию образ демонский принимать. 


И не токмо за то обидно, что праздник сей, Халловин, богомерзок зело, тако же за то, что взяли его от стран чужих, немецких. Егда же святки да коляду имеем! 


А в сие же время безобразие сие творить совсем непотребно, ибо миру с немцами американскими несть!


Рекут же люди неции, что потребно "Холуин" глаголить, а не "Халловин". Ибо в сей день, зовомый "Холуином", холуи-чужебесники по всем градам и весям сором велий да непотребства всяческие чинят.


Летописец Фёдор Басманов